Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Pulp Fiction

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 154 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο, με τους: Τζον Τραβόλτα, Ούμα Θέρμαν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και Μπρους Γουίλις.
Οι ζωές δύο δολοφόνων της μαφίας, ενός πυγμάχου, μιας γυναίκας ενός γκάνγστερ και ενός ζευγαριού ληστών εμπλέκονται σε τέσσερις ιστορίες βίας και ναρκωτικών.
Ο Ταραντίνο, σε μια από τις πρώτες δουλειές του, δημιουργεί μια από τις πιο κλασσικές ταινίες των τελευταιών δεκαετιών. Μια ταινία γεμάτη με απίθανες συμπτώσεις, τρελούς διαλόγους, σουρεαλιστικές αντιδράσεις χαρακτήρων και -φυσικά- πολλούς σκοτωμούς, όλα χαρακτηριστικά αυτού που τώρα αποκαλούμε ταραντινικό κινηματογράφο. Πολύ διασκεδαστική, κατεφέρνει πολύ καλύτερα από τα υπερβολικά αιματοβαμένα Kill Bill να να απενοχοποιήσει τη βία χωρίς να επικεντρώνεται σε κάποιον χαρακτήρα, αλλά σε πάνω από τέσσερις, με αποτέλεσμα να μην φαίνονται για όλη τη ταινία και να μην υπάρχει κάποια κορύφωση στο τέλος, επίσης συνηθισμένο στις ταινίες του Ταραντίνο. Υποψήφια για εφτά Όσκαρ, από τα οποία απέσπασε μόνο το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου. Υποψήφιοι για Όσκαρ καλύτερης ερμηνείας ήταν ο Τζόν Τραβόλτα, η Ούμα Θέρμαν και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, με την αξέχαστη απαγγελία του της Βίβλου.
Αξιολόγηση: **** (Πολύ Καλή)
του MicLef
Trailer:

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 119 λεπτά. 
Σκηνοθεσία: Μπριαν Ντε Πάλμα, με τους: Κέβιν Κόστνερ, Σον Κόνερι, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Άντι Γκαρσία.
Ο αστυνομικός Έλιοτ Νες ξεκινάει μια επιχείρηη για να σταματήσει τον Αλ Καπόνε, αλλά εξαιτίας της πλήρης διαφθοράς που ο Καπόνε έχει προκαλέσει θα αναγκαστεί να το κάνει μόνο με μια μικρή ομάδα αστυνομικών που ο ίδιος φτιάχνει.
Μια σχεδόν κλασσική ταινία, η προσωποποίηση της τέλειας αναπαράστασης της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, με συνεχείς, αναπάνεχες και ανατρεπτικές αλλαγές στην πλοκή του έργου. Πολύ καλός ο Κέβιν Κόστνερ, αλλά την παράσταση κλέβει ο Σον Κόνερι που εδώ κερδίζει Όσκαρ β΄ αντρικού ρόλου. Πλήρως κατάλληλη η μουσική από τον Ένιο Μορικόνε. Η ταινία έχει πολλές σκηνές που έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο παρελθόν του κινηματογράφου και έχει αρκετές βίαιες σκηνές. Εύπεπτη, γρήγορη και προσεγμένη, η ταινία αποτέλεσε σημαντική στάση στη σταδιοδρομία των πρωταγωνιστών της. Βασισμένο στο ομότιτλο αστυνομικό-βιογραφικό βιβλίο.
Αξιολόγηση: **** (Πολύ Καλή)
του MicLef
Trailer:

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η Σιωπή των Αμνών (The Silence of the Lambs)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 118 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέμε, με τους: Τζόντι Φόστερ, Άντονι Χόπκινς, Σκοτ Γκλεν και Λόρενς Α. Μπόνεϊ.
Μια νεαρή πράκτορας του FBI πρέπει να συνεργαστεί με έναν πανέξυπνο και κανίβαλλο δολοφόνο, τον Χάνιμπαλ Λέκτερ για να πάρει πληροφορίες γιατην σύλληψη ενός άλλου μανιακού δολοφόνου.
Μια ταινία-ορόσημο για το είδος της, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τόμας Χάρις, που έδωσε στον κόσμο του κινηματογράφου μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του, τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Με μια συνεχή τρομακτική ατμόσφαιρα και μερικές ιδιαίτερα συνταρακτικές σκηνές η ταινία καθηλώνει τον θεατή, παρά την ήρεμη και αργή αρχή της. Εκπληκτικοί οι δύο πρωταγωνιστές, που πήραν και οι δύο Όσκαρ ερμηνείας. Τρομερή σύλληψη και πραγματοποίηση του σεναρίου, που έχει μεγάλες ανατροπές. Κέρδισε συνολικά 5 Όσκαρ.
Αξιολόγηση: ****1/2 (Πολύ Καλή/Αριστούργημα)
του MicLef
Trailer: