Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το Βασίλειο των Ουρανών (Kingdom of Heaven)

Αμερικάνικη ταινία. Διάρκεια: 144 λεπτά.
Σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, με τους: Ορλάντο Μπλουμ, Εύα Γκριν, Τζέρεμι Άιρονς, Λίαμ Νίσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπρένταν Γκλίζον 
Ο Βάλιαντ, νόθος  γιός ενός ευγενή, από σιδεράς χρίζεται ιππότης και αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας κομητείας στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Όταν ο Σαλαντίν πολιορκεί την Ιερουσαλήμ ηγείται της άμυνας της πόλης, αλλά εκτός από το ότι η πόλη δεν έχει καθόλου στρατό,  η υπεροχή των Μουσουλμάνων συντριπτική. 
Μια από τις καλύτερες ταινίες που αναφέρονται στις σταυροφορίες. Ο Ορλάντο Μπλουμ εκπλήσσει καθώς κατάφερε να παίξει τον ρόλο του χωρίς να φαίνεται τέλειος από κάθε άποψή και  χωρίς να γουρλώνει τα μάτια του κάθε φορά που τελειώνει μια πρόταση. Η πολιορκία της Ιερουσαλήμ είναι άκρως εντυπωσιακή και άκρως ρεαλιστική. Όλη η ταινία διαχέεται από διάφορες αναφορές στα γεγονότα που συναίβεναν εκείνη την εποχή και ο λεπρός βασιλιάς είναι το παράδειγμα  βασιλιά. Ο Σαλαντίν είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος και αυτό φαίνεται στην ταινία, όπως και άνθρωπος που ξέρει να σέβεται τα πράγματα που πιστεύουν οι άλλοι ή τα πράγματα που υπόσχεται. Η ταινία συνοδεύεται από πάρα πολύ καλή μουσική και εφέ μόνο όσα χρειάζονταν (τα περισσότερα πράγματα στις σκηνές ήταν όντως φτιαγμένα - όπως οι τρεμπουκέ - και οι κομπάρσοι που χρησιμοποιήθηκαν έφταναν ένα αξιοθαύμαστο αριθμό). Ο Ρίντλεϊ Σκοτ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ξέρει να φτιάχνει ταινίες, πόσω μάλλον ταινίες που αναφέρονται σε άλλη εποχή (Ο Μονομάχος).
Αξιολόγηση: ***1/2 (Καλή/Πολύ Καλή)
του MicLef
Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου