Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο Καλός, Ο Κακός και Ο Άσχημος (The Good, The Bad and the Ugly / Il buono, il brutto, il cattivo)

Ιταλο-Ισπανο-Γερμανική ταινία. Διάρκεια:161 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Λεόνε, με τους: Κλιντ Ίστγουντ, Ελάι Γουάλας και τον Λι Βαν Κλιφ.
Μια ταινία-θρύλος στην ιστορία των γουέστερν, "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" αποτελεί το σήμα του κατατεθέν του μάστορα του είδους, Σέρτζιο Λεόνε.
Ο Καλός (Κλιντ Ίστγουντ): τριγυρνάει στην έρημο, συλλαμβάνει καταζητούμενους, τους παραδίδει στις Αρχές για λύτρα και λίγο πριν κρεμαστούν τους σώζει και τους απελευθερώνει. Ο Άσχημος (Ελάι Γουάλας): απαγάγει τον Καλό, τον πηγαίνει στην έρημο και τον βασανίζει μέσα στη ζέστη. Λίγο πριν τον σκοτώσει αλλάζει γνώμη αφού μαθαίνει ότι ο Καλός γνωρίζει το μυστικό μέρος ενός κρυμμένου θυσαυρού. Ο Κακός (Λι Βαν Κλιφ): εξαίρετος πιστολάς που συναγωνίζεται τον Καλο και φυσικά θέλει και αυτός τον θυσαυρό.
Ένα από τα καλύτερα γουέστερν με ένα από τα καλύτερα σάουντρακς στην ιστορία του σινεμά. Καθαρές ερμηνείες και 3 απατεώνες που αναζητούν την ευκαιρία να γίνουν πλούσιοι. Γεμάτο απρόσμενες ανατροπές και αστείες πινελιές, κυρίως από τον Ελάι Γουάλας που δίνει μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία. Η ταινία περιέχει μια θεαματική για την εποχή της μάχη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Προδωσία και εγωισμός, φιλία (προσωρινή) και άπειρο μίσος εμπλέκονται σε μια ταινία που πρέπει να την δει ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι ξέρει από κινηματογράφο ή γουέστερν.
Αξιολόγηση:***** (Αριστούργημα)
του MicLef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου