Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η Χιονάτη και ο Κυνηγός (Snow White and the Huntsman)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 127 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Ρούπερτ Σάντερς, με τους: Κρίστεν Στιούαρτ, Κρις Χέμσγουορθ, Σαρλίζ Θερόν, Σαμ Κλάφλιν, Ίαν ΜακΣέιν και Μπομπ Χόσκινς.
Στην παραλλαγή του παραμυθού, ο Κυνηγός που έχει την εντολή να βρει τη Χιονάτη που έχει πάει σε ένα τρομερό δάσος "μαλακώνει", γίνεται προστάτης της και μέντοράς της στο ταξίδι της για να καταστρέψει την Κακιά Βασίλισσα.
Με στόχο να ξαναδημιουργηθεί η ταινία πιο σκοτεινή και πολύ πιο επική, ο Ρούπερτ Σάντερς δεν διστάζει να δείξει κανονικές δολοφονίες στο παλιά παιδικό παραμύθι. Ωστόσο, η ταινία χάνει λίγο στην απλοϊκότητα που όλοι δέχονται τη Χιονάτη, χωρίς ωστόσο να εξηγείται πως έχει τόσο μεγάλη φήμη. Με εμφανείς επιρροές από την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: η σκηνή που η Χιονάτη καταδιώκεται από τους καβαλάρηδες με άσπρο και μαύρα άλογα αντίσοιχα φαντάζει ίδια με τη σκηνή της Άργουεν που στην προσπάθειά της να σώσει το το Φρόντο τον κυνηγάνε οι μαύροι καβαλάρηδες, καθώς και το ότι -χωρίς λόγο- η ασπίδα που κρατάει η Χιονάτη έχει ο σήμα της Γκόντορ, ένα άσπρο δέντρο. Επαρκής η Στιούαρτ στον χαμηλών προδιαγραφών ρόλο που της ανατέθηκε, αν και συνεχώς γδέρνει το λαιμό της φωνάζοντας, αλλά την παράσταση κλέβει η Σαρλίζ Θερόν, πιο έμπειρη, σαφώς πιο όμορφη και με έναν πολύ πιο ενδιαφέρον ρόλο. Καταπληκτικά οπτικά εφέ και συγκρατημένη η χρήση τους και μια ουδέτερη μουσική που προσπαθεί ανεπιτυχώς να τονίσει την ένταση της μάχης. Είχε δυνατότητες για να εξελιχθεί σε θαυμάσια ταινία. Δικαιολογείται όμως, καθώς είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη.
Αξιολόγηση: ** (Ενδιαφέρουσα)
του MicLef
Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου