Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο Μονομάχος (The Gladiator)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια:155 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Ράσελ Κρόου, Γιοακίν Φοίνιξ, Κόνι Νίλσεν, Όλιβερ Ριντ, Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζίμον Χούνσου, Ντέιβιντ Χέμινγκ.
Ο Μάξιμος, σπουδαίος στρατηγός του Μάρκου Αυρήλιου βλέπει την οικογένειά του να σκοτώνεται με εντολή του Κόμμοδου, του γιού του Μάρκου, ο οποίος δολοφονεί τον πατέρα του για να ανέβει στον θρόνο της Ρώμης. Ο Μάξιμος πωλείται ως σκλάβος και αναγκασμένος να πολεμάει ως μονομάχος, πηγαίνει στην Ρώμη και εκεί σχεδιάζει την εκδίκησή του. 
Μια από τις καλύτερες ταινίες ττου Ρίντεϊ Σκοτ, με ακριβή αναπαράσταση της εποχής και την έναρξη της ταινίας με μια πολύ θεαματική μάχη μεταξύ του στρατού της Ρώμης και των βαρβάρων. Εκπληκτικός ο Ράσελ Κρόου, το ίδιο και ο Σεξπηρικός ηθοποιός Γιακίν Φοίνιξ. Η ταινία περιέχει ίσως λίγο περισσότερη βία από ότι θα μπορούσε να έχει και δίνει στους θεατές να καταλάβουν πως διασκέδαζαν πριν από κάμποσες εκατοντάδες χρόνια οι Ρωμαίοι στις αρένες και, κυρίως, στο ψηφιακά φτιαγμένο Κολοσσαίο. Μια πολλή καλή περιπέτεια που κέρδισε 5 βραβεία Όσκαρ μεταξύ και των οποίων και Καλύτερης Ταινία και χαρίζει στον θεατή μια ανάμειξη από πολλά συναισθήματα.
Αξιολόγηση:***1/2 (Καλή/Πολύ Καλή)
του MicLef
Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου