Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Hugo

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 126 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε, με τους: Άσα Μπάτερφλαϊντ, Κλόε Γκρέις Μορέτζ, Μπεν Κίνγκσλι, Σάσα Μπάροουν Κόεν και Κρίστοφερ Λι.
Στο Παρίσι του 1930, ένα ρφανό που ζει κρυφά σε έναν σταθμό τρένου μπλέκεται σε ένα μυστήριο που περιλαμβάνει κάποιο μύνημα από τον νεκρό πατέρα του τοποθετημένο σε ένα μηχάνημα που πρασπαθεί να επισκευάσει.
Το όνειρο του Σκορτσέζε που προσπαθούσε χρόνια να πραγματοποιήσει, εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη επιτυχώς. Η ταινία στην αρχή αποτελείται από τις παράλληλες ιστορίες διαφόρων ανθρώπων, οι οποίες καθώς προχωράει δένουν με έναν αρμονικό τρόπο και συνθέτουν την ιστορία του μικρού Χιούγκο. Πολλά μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου συνεργάστηκαν για να δημιουργηθεί η ταινία, ανάμεσά τους ο Τζουντ Λο ως ο πατέρας του Χιούγκο, ο Τζόνι Ντεπ ως παραγωγός και ο Χάουαρντ Σορ (Οι Άρχοντες των Δαχτυλιδιών) για την σύνθεση της μουσικής. Τα οπτικά εφέ σημιουργούν έναν σουρεαλιστικό και όμως πραγματικό κόσμο, με επειδέξιο τρόπο, χωρίς όμως να γίνεται υπερβολική η χρήση τους. Συνεπαίρνει τον θεατή και αν και αργεί να ξεκινήσει η δράση, με έναν παράξενο τρόπο που μόνο σπουδαίοι σκηνοθέτες ξέρουν, κρατάει το ενδιαφέρον. Πολύ καλή η ερμηνεία του Μπεν Κίνγκσλι. Βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ.
Αξιλόγηση: ***1/2 (Καλή/Πολύ Καλή)
του MicLef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου