Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι Εκδικητές (The Avengers)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 142 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Τζος, Γουίντον, με τους: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Ίβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Τζέρεμι Ρένερ, Μαρκ Ρούφαλο και Σάμιουελ Τζάκσον.
Ο Νικ Φιούρι, μέλος της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.ς συγκεντρώνει μια ομάδα υπερανθρώπων για να σώσουν τη γη από τον Λόκι και το στρατό του. 
Εκπληκτικά, θεαματικά, εξαιρετικά οπτικά εφέ και καταπληκτική χρήση τους, μερικούς από τους αγαπημένους υπερήρωες της Marvel όλοι σε μια ταινία και πολλά, ιδιαίτερα εύστοχα αστεία συντελούν την ταινία. Από εκεί και πέρα, η ταινία δεν διαφέρει από ένα οποιδήποτε μπλοκμπάστερ δεύτερης κατηγορίας. Τεράστιοι διάλογοι χωρίς λόγο που δεν βγάζουν νόημα, εμποτισμένοι με μια δόση επιστήμης για να αποκτήσουν κάποια επική διάσταση, ένα κουραστικό, χωρίς κορύφωση, πρώτο μισό και ένας κακός, ο οποίος δεν φαίνεται ικανός για να υποδυθεί τον όχι τόσο σπουδαίο ρόλο που του έχει ανατεθεί. Βέβαια, η ταινία πρόκειται για μια ταινία γεμάτη χαβαλέ, αντιθέτως από τις ταινίες των υπερηρώων που την συντελούν και αυτό θα έπρεπε να ληφθεί υπόψην. Ωστόσο, αυτό δεν δικαιολογεί τα πολλά εγκώμια που δέχτηκε από κοινό και κριτές, όπως και την -προσωρινή- αξιολόγησή του στο Imdb από το κοινό 8,8 αστέρια στα 10, ίδια αξιολόγηση με αυτή του "Αποκάλυψη Τώρα", το "Se7en" και το "Η Σιωπή των Αμνών"! Την παράσταση κλέβει ως συνήθως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ο ψηφιακός Χαλκ. Η τελική μάχη είναι άκρως θεαματική, αν και πολύ μεγάλη. Τέλος, η ταινία είναι γεμάτη από σκηνές όπου οι ήρωες στέκονται λες και είναι έτοιμοι να βγουν φωτογραφία και υπάρχει ένα μελό στη μέση της ταινίας χωρίς λόγο, που ούτε ηρεμεί τον θεατή απ΄τη δράση, ούτε του δημιουργεί θλίψη.
Αξιολόγηση: ** (Ενδιαφέρουσα)
του MicLef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου