Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Άβαταρ (Avatar)

Αμερικάνικη ταινία. Διάρκεια: 162 λεπτά.
Σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον με τους: Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόι Ζαλντάνα, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζιοβάνι Ριμπίζι.
Στο  απώτερο μέλλον, ο ανάπηρος πολέμου Τζέικ μετατρέπεται σε υβριδικό πειραματόζωο για να σταλεί σε μυστική αποστολή στο μακρινό πλανήτη Πανδώρα, ο οποίος κατοικείται απο κυανού χρώματος ανθτωποειδή. Εκεί θα βρεθει παγιδευμένος στην ανθρώπινή του φύση και στην αγαπη του για την γοητευτική Νεϊτίρι, αλλά και σε ένα εντελώς άγνωστο κι αφιλόξενο πολιτισμό.
Σε αυτήν την υπερπαραγωγή ο Τζέιμς Κάμερον προσπαθεί να τοποθετείσει τον θεατή στον κόσμο του μυστικού πλανήτη Πανδώρα και μέσω των εξωπραγματικών εφέ της ταινίας, το καταφέρνει. Το σενάριο της ταινίας είναι χιλιοπαιγμένο, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες ταινίες με διασημότερες τον τελευταίο σαμουράι και την ποκαχόντας, φέρνοντας τον θεατή σε ένα επικίνδυνα οικείο περιβάλλον. Όμως, ως  έμπειρος σκηνοθέτης ο Κάμερον καταφέρνει να αποφύγει αυτόν τον κίνδυνο προσθέτοντας εκπληκτικές αλλαγές στο σενάριο αλλάζοντας έτσι την ροή του έργου και φέρνοντας αγωνία στους θεατές. Η μουσική απο τον Τζέιμς Χόρνερ δένει απόλυτα δίνοντας στο έργο μια ινδιάνικη "αύρα". Η ταινία έγινε ταυτοχρόνως η πιο ακριβή στηην δημιουργία της και η πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του σινεμά κοστίζοντας 300 εκατομμύρια και φτάνοντας εισπράξεις 2.8 δισεκατομμυρίων. Μια εντυπωσιακή ταινία, μια πανδεσία χρωμάτων μια πολύ καλή περιπέτεια.
Αξιολόγηση:*** (Καλή)
του MicLef
Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου