Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος (X-Men: Days of Future Past)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 131 λεπτά.
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ, με τους: Χιού Τζάκμαν, Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασσμπέντερ, Ίαν ΜακΈλλεν, Πάτρικ Στιούαρτ και Τζένιφερ Λόρενς.
Οι X-Men στέλνουν τον Γούλβεριν πίσω στον χρόνο σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σταματήσουν ένα γεγονός που θα οδηγήσει στον αφανισμό όλων των μεταλλαγμένων.
Ο Μπράιαν Σίνγκερ, σκηνοθέτης των X-Men και Χ-Men 2 επιστρέφει με την ελπίδα να λυτρώσει την ομάδα των X-men από την απογοητευτική κατάληξη της τριλογίας X-Men και έχοντας στο ιστορικό του τις δύο πρώτες ταινίες της τριλογίας είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να το κάνει. Ξεκινώντας λοιπόν δυναμικά, η ταινία μας εισάγει γρήγορα στην πλοκή, χωρίς να αφιερώνει χρόνο στην ανάπτυξη χαρακτήρων που γνωρίζουμε από προηγούμενες ταινίες του κόσμου των X-Men. Έτσι ξεκινάμε ένα ταξίδι στο χρόνο με κύριο πρωταγωνιστή τον Γούλβεριν, για το ρόλο του οποίου ο Χιού Τζάκμαν κατέχει ρεκόρ για την προσωποποίηση του ίδιου χαρακτήρα σε διαφορετικές ταινίες (εφτά), που έχει στο πλευρό του ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών και μια σεναριακή πρόκληση. Μετά το πρώτο μισάωρο της ταινίας γίνεται κατανοητό ότι ο Σίνγκερ προσπαθεί να διαφοροποιήσει λίγο το έργο από τις υπόλοιπες αντίστοιχες ταινίες, περιορίζοντας τη δράση και επικεντρώνοντας την προσοχή μας στη σύγκρουση και την εμβάθυνση των χαρακτήρων. Προχωρώντας όμως η ταινία γίνεται φανερό ότι η δράση παραμένει περιορισμένη μέχρι και το (όχι ιδιαίτερα για τα επίπεδα της Marvel) περιπετειώδες τέλος, προσφέροντας πολύ λίγες στιγμές πραγματικού θεάματος, με κορυφαία αυτή του slow-motion στην κουζίνα. Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα υψηλών προοπτικών θέαμα που δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες του και ούτε είναι τόσο επεξηγηματικό όσο θέλει να είναι σχετικά με μερικές μικρές σεναριακές αφέλεις που επιχειρούν να συνδέσουν την ταινία με τις προηγούμενες. Ικανοποιητικά τα λιγοστά οπτικά εφέ στις σκηνές μαχών που δυστυχώς δεν υπερβαίνουν αυτές που εμφανίζονται στο τρέιλερ. Ο Πίτερ Ντίνκλατζ κάνει την εμφάνισή του ως ένας δευτερεύων χαρακτήρας (για καθαρά εμπορικούς λόγους, καθώς ο χαρακτήρας αυτός δεν είναι νάνος στο πρωτότυπο υλικό), που προσπαθεί να προσελκύσει τους θεατές του Game of Thrones με έναν όμως επιφανειακό και όχι αρκετά ανεπτυγμένο "κακό". 
Αξιολόγηση: **1/2 (Ενδιαφέρουσα/Καλή)
του MicLef
Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου