Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Django: Ο Τιμωρός (Django Unchained)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 165 λεπτά. 
Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο, με τους: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτζ, Λεονάρντο Ντικάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.
Με τη βοήθεια ενός Γερμανού κυνηγού κεφαλών, ένας απελευθερωμένος σκλάβος ξεκινά για να σώσει τη γυναίκα του από έναν βάναυσο ιδιοκτήτη φυτειών στο Μισισίπι.
Η πιο διάσημη και ευπώλητη ταινία του Ταραντίνο αποδεικνύεται από τις καλύτερές του. Κρυφοκοιτώντας το πρωτότυπο Django του 1966, ο Ταραντίνο αναπλάθει το σενάριο και το μετμορφώνει σε μια αγωνιώδη γουέστερν περιπέτεια, εμπλουτισμένη με τις συνηθισμένες χιουμοριστικές και άβολες στιγμές των ταινιών του Ταραντίνο. Επιστρατεύοντας ηθοποιούς φτιαγμένοι για τον ρόλο τους, όπως είπε και ο ίδιος κατάφερε να δτιάξει την ταινία ακριβώς όπως την είχε στο μυαλό του. Έτσι, κέρδισε το 2ο Όσκαρ του για πρωτότυπο σενάριο, ενώ στην δεύτερη συνεργασία του με τον Κρίστοφ Βαλτζ ο δεύτερος κερδίζει το δεύτερό του Όσκαρ Β΄αντρικού ρόλου, ερμηνεύοντας τον πιο αξιομνημόνευτο χαρακτήρα ταινίας της χρονιάς, του Γερμανού κυνηγού κεφαλών, που με την εκπληκτική προφορά του και εξυπνάδα του μαγνητίζει τους θεατές. Ο Λεονάρντο Ντικάπριο με μεξικάνικη προφορά και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον αγνώριστος από την μεταμόρφωση του προσώπου του και την μαραζωμένη στάση του κορμιού του στηρίζουν την πηγή του κακού της ταινίας, ενώ ο Ταραντίνο -όπως του αρέσει- εμφανίζεται για ένα πεντάλεπτο στην ταινία, όπως και ο Φράνκο Νέρο, ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Django στην παλιά ταινία. Έτσι, με τις κλασικές αιματηρές σκηνές του Ταραντίνο και τις εκπληκτικές ερμηνείες των πολυδιάστατων χαρακτήρων του έργου οι σχεδόν 3 ώρες της ταινίας περνάνε απίστευτα γρήγορα. Φανταστική η μουσική της ταινίας (φριχτή η διαφήμιση του Jumbo από το τραγούδι Django). Από τις πιο ωραίες ταινίες της χρονιάς που δεν θα παλιώσει ποτέ.
Αξιολόγηση: ***1/2 (Καλή/Πολύ Καλή)
του MicLef
Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου