Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σκοτεινό Χωριό (The Village)

Αμερικάνικη ταινία. Διάρκεια: 108 λεπτά. 
Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιαμαλάν, με τους: Βρούς Ντάλλας Χάουαρντ, Σίγουρνι Γουίβερ, Γιοακίν Φοίνιξ, Γουίλιαμ Χαρτ και Άντριεν Μπρόντυ.
Ο πληθυσμός ενός μικρού, απομονωμένου, επαρχιακού χωριού, πιστεύουν ότι η ειρήνη με τα μυστηριώδη πλάσματα που κατοικούν στο δάσος γύρω τους, τελείωσε.
Αποπνεικτική και κλειστοφοβική ατμοσφαιρα σε αυτό το θρίλερ, που δεν έχει σκοπό του να τρομάξει αλλά κυρίως να δείξει το μέχρι που ωθεί τους ανθρώπους η αγάπη. Η ιδέα της ταινίας είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη και το καλοδουλεμένο σενάριο διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Η ιστορία είναι αρκετά τρομαχτική ως έχει, αλλά γίνεται περισσότερο όταν η Ίβυ, αναγκάζεται να διασχίζει το δάσος με τα παράξενα πλάσματα που έλκονται από το κόκκινο χρώμα, για να βρει φάρμακα για τον τραυματισμένο αρραβωνιστικό της, με ένα επιπλέον μειονέκτημα, ότι είναι τυφλή. Η Βρους Ντάλλας δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία, το ίδιο και ο οσκαρούχος Άντριεν Μπρόντυ, που υποδύεται τον νοητικά καθυστερημένο του χωριού. Υποψήφιος για Όσκαρ ο συνθέτης Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ.
Αξιολόγηση: *** (Καλή)
του MicLef
Trailer:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου