Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Μάτριξ (Matrix)

Αμερικανική ταινία. Διάρκεια: 136 λεπτά. 
Σκηνοθεσία: Άντι Γουατσόφσκι και Λάνα Γουατσόφσκι, με τους: Κίανου Ρίβς, Λόρενς Φίσπμουρν, Κάρι-Άν Μός και Χούγκο Γέιβινγκ.
Ένας χάκερ μαθαίνει από μυστηριώδης επαναστάτες για την αληθινή φύση του και τον ρόλο του στο πόλεμο εναντίον των μηχανών, οι οποίες αφού εφευρέθηκε η τεχνητή νοημοσύνη κατέλαβαν τους ανθρώπους και τους χρησιμοποιούν ως μπαταρίες, τη στιγμή που οι ίδιοι νομίζουν ότι ζουν στον πραγματικό κόσμο. 
Περιπέτεια-Σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου με πρωτότυπες ιδέες και εικόνες και συνεχή δράση. Σενάριο στηριγμένο σε μια φιλοσοφημένη έννοια για το παρόν μας, και απρόβλεπτες εξελίξεις. Οπτικά εφέ που συνέρπαζαν στην εποχή τους, με έναν αέρα παλιομοδήτικου πια, αλλά ακομή θεαματικά και εκπληκτικά. Σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα και αγωνία για τα επακόλουθα. Ένα πολύ καλό σάουντρακ συνοδεύει την ταινία όπως και 4 βραβεία Όσκαρ όχι για τις αρκετά καλές ερμηνείες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους αλλά κυρίως για οπτικοακουστικά εφέ. Από τις ταινίες που θα αρέσουν σε όλους και θα μείνουν στην κορυφή των κατηγοριών τους.
Αξιολόγηση:****1/2 (Πολύ Καλή/Αριστούργημα)
του MicLef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου